Задържаха под стража рецидивист, обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.М.,на 45 г.

На Г.М. е предявено обвинение за това, че на 20 септември 2018 г. в сградата на РУ на МВР -Казанлък, в условията на опасен рецидив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправил нецензурни думи и обиди към четирима полицейски служители и повредил имущество – врата, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл.325 ал.5 във вр. с ал.2 вр.с ал. 1 ,във вр. с чл. 29 ал. 1 б.“а“ и „б“ от Наказателния кодекс.

На Г.М. е предявено и второ обвинение за това, че е причинил на полицейски орган лека телесна повреда, изразяваща се в оток и кръвонасядане на лицето, при и по повод изпълнение на службата му – престъпление по чл.131 ал.2 т.4 вр. с чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че около 00.50 ч. на 20 септември 2018 г. в сградата на Районното полицейско управление на Казанлък в нетрезво състояние дошъл Г.М. Той влязъл в дежурната част и започнал да отправя нецензурни думи и обиди към полицейските служители и чрез удар с юмрук повредил вратата на помещението. Нанесъл и удар на един от полицейските служители. Г.М. бил задържан в поделението на полицията.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, изготвена е съдебно-медицинска експертиза, събрани са писмени доказателства. Обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан (12 присъди) за престъпления против половата неприкосновеност – блудства и изнасилвания, за хулиганства и др.. Настоящото престъпление по чл.325 ал.5 от Наказателния кодекс е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 6 години, извършено при условията на опасен рецидив. Г.М. е изтърпял наказанието „лишаване от свобода“ от последното си осъждане през август 2018 г., т.е. реалната опасност да извърши и друго престъпление е налице.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн