Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 17-20 септември 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 17 до 20 септември са отчетени над 200 сигнала. Граждани са информирали за около 40 неправилно паркирани МПС в града. В процедура по доброволно/принудително премахване са включени автомобили без необходимите стикери, паркирани в междублокови пространства. Сигнал е подаден за струпване на хора, форсиращи двигателите на превозните си средства, на паркинг в квартал „Казански“ в тъмната част на деня.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, смущаващо с лай съседи в жилищен блок в кв. „Кольо Ганчев“. За бездомни и агресивни животни е съобщено около блок №86 на ул. „Стефан Караджа“, около блок №140 на ул. „Св. Княз Борис“, както и в района на баня „Пиперка“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Оплакване от домашни кучета, пуснати за свободна разходка, е получено от жители на село Дълбоки.

Констативен протокол е съставен на собственик на животно, което лае непрестанно през деня и нарушава спокойствието в блок № 19 на ул. „Княз Александър Батенберг“.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен за препречване на тротоар с щендери за дрехи от магазин без разрешително на ул. „Пазарска“.

На 19 септември (сряда) е получен сигнал за пребит от възпитател второкласник в училище „Отец Паисий“ в село Калояновец. На подадената информация са се отзовали органите на реда. Сигналът е подаден към Отдел „Образование“ на Община Стара Загора. Според директора на училището не е имало видими следи от физическо насилие.

Над 10 са сигналите за шумни компании в паркове и междублокови пространства, както и оплакванията от силна музика от заведения в града. Информация е подадена още за шум от ремонтни дейности в жилищни сгради, както и за изхвърляне на обемисти строителни и битови отпадъци в и около контейнерите за смет.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати. Отстранени са изсъхнали клони от дървета. Укрепено е съоръжение в детска площадка.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн