Учредиха Организация за управление на Тракийски туристически район

STZAGORA.NET
*
Trakiiski turisticheski raionНа 19 септември 2018 г. в залата на Университета по хранителни технологии в Пловдив се състоя учредително събрание на “Организация за управление на Тракийски туристически район” (ОУТТР). Сдружението се създава в съответствие със Закона за туризма и има за основна цел да работи чрез взаимопомощ и сътрудничество в интерес на членовете си и в обществен интерес, и да извършва дейности, свързани с формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама на територията на туристическия район.

Сдружението ще съдейства за преодоляване на проблемите с фрагментирането и „локализма” в развитието на туристическия продукт, маркетинговата и рекламната дейност и ограничеността на ресурсите на отделните фирми и местни общности. Ще бъде партньор на Министерството на туризма, ще формира бранд на туристическия район, ще участва в регионални, национални, европейски и международни проекти и програми в сферата на туризма, и ще партнира със сродни организации.

65864367428Стара Загора участва активно в създаването на ОУТТР с включването като учредители на:
* Областната администрация, представена от Петя Чакърова, зам.-областен управител;
* Община Стара Загора, представена от Красимира Чахова, зам.-кмет;
* Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите (СХР) Стара Загора, представено от председателя му Иван Михалев, и
* Търговско-промишлена палата – Стара Загора, представена от председателя й Олег Стоилов.

Общият брой на учредителите е 29, като сдружението остава отворено за включване на нови членове.

За председател на Управителния съвет единодушно беше избран Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм в Пловдив, основен инициатор и двигател за учредяването на ОУТТР, а в 11-членния състав на УС се включиха Община Стара Загора и СХР Стара Загора. ТПП – Стара Загора беше избрана в тричленния контролен съвет.

Предстои активна работа на новоучредената Организация за управление на Тракийски туристически район, за да отговори на високите очаквания за развитието на туризма в района.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн