Обвиниха 37-годишна, улеснила непълнолетно момче да заживее на съпружески начала с малолетна

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу А.А.,на 37 г., за това, че в периода от август 2017 г. до 17.08.2018 г. като пълнолетно лице е улеснила (предоставила жилище и оказала помощ – финансова) непълнолетното лице от мъжки пол (на 16 г.) и лице от женски пол (на 12 г.), да заживеят съпружески, без да са сключили брак – престъпление по чл.191, ал.3 вр. с ал.2 от Наказателния кодекс.

12-годишното момиче и 16-годишното момче се запознали в началото на 2017 г. Те започнали да се срещат. Обвиняемата, майка на непълнолетното момче, ги приела да живеят в тяхната къща като семейство. По-късно през август 2017 г. направили „годеж“, с който било дадено началото на съвместното им съжителстване в дома на родителите на непълнолетния, когато момичето било още на 11 г. Обвиняемата подпомагала младото семейство финансово, както полагала и грижи за самите тях и за домакинството им. През юни 2018 г. 12-годишната непълнолетна родила дете.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което А.А. е обвинена, е лишаване от свобода от две до пет години. Предстои Районен съд – Казанлък да насрочи първо заседание по делото.

От началото на 2018 г. за престъпления по чл.191 от Наказателния кодекс Районна прокуратура – Казанлък е предала на съд 47 лица, от които са осъдени с влязъл в сила съдебен акт 41 лица.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн