Първи национален събор на запасното воинство се проведе в Крънската кория с участието на президента и министъра на отбраната

STZAGORA.NET
*
1015Кметът на Казанлък Галина Стоянова приветства участниците в първия Национален събор на запасното воинство, който днес се проведе в местността „Крънска кория“.

Пред президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, строя на почетния караул на 61-ва Стрямска механизирана бригада, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и техните гости Галина Стоянова каза: „Нашите деца трябва да знаят, че родолюбието не е само да слушаме мирно химна на България, но сърцата трябва да трепват, когато заставаме пред войнишките паметници, когато честваме героите и българските годишнини и история“. Тя поздрави участниците в събора по случай 110 години от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, наследник на основаните през 1908 и 1910 години Съюз на запасните офицери и Съюз на запасните подофицери, в който сега членуват повече от 22 000 родолюбиви български военни.

При официалното откриване на събора слова произнесоха президентът на България Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Държавният глава определи събитието като „силен зов за обединение на българското общество“.

Под домакинството и със съдействието на Община Казанлък и под патронажа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов организатори на първия Национален събор на запасното войнство са Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Военна академия “Г.С. Раковски” и Централното военно окръжие.
48
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн