Кметът Живко Тодоров ще открие обновената сграда на Ветеринарната гимназия в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_8674В изцяло обновена сграда ще посрещнат новата учебна година възпитаниците на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина “Иван П. Павлов”. Техен гост в първия учебен ден на новата 2017/2018 година ще бъде кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Официалното откриване ще започне в 9.00 ч.

Сградата на гимназията беше модернизирана и се въведоха мерки за енергийна ефективност по процедура за безвъзмездно финансово подпомагане “Подкрепа за професионалните училища в Република България” на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“.

Всички строително-ремонтни дейности по сградата са приключени. Положена е топлоизолационна система с водоотблъскваща силикатна мазилка. Поставена е петкамерна РVС дограма, остъклена със стъклопакет 4 сезона с нискоемисионно стъкло и алуминиева дограма с прекъснат мост.

Покривът е топлоизолиран, покрит с нови керемиди и капаци по билата, нови челни дъски и водосточни тръби. Всички стаи са шпакловани и боядисани, подменени са подовите настилки и всички врати. Осигурена е достъпна среда за лица в неравностойно положение. Изцяло са обновени електро и ВиК инсталациите.

Общата стойност на инвестицията в учебното заведение е 1 293 742.92 лева без ДДС.

Още по темата:
* Община Стара Загора продължава обновяването на образователната инфруструктура
* 1415 първокласници прекрачват прага на училищата в Стара Загора
* 650 първокласници тръгват на училище в община Казанлък
#nocspodelime.com


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн