Библиотека „Родина“ награди най-четящите бебета, доброволци, дарители и партньори

STZAGORA.NET
*
DSCF6370DSCF6288С много награди, песни и танци приключи най-веселата лятна работа на Детски отдел на Библиотека „Родина“ по проекта „Учим се и растем заедно“ осъществен благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи и Български дарителски форум.

С отличия и усмивки от празника си тръгнаха най-активните доброволци, децата от Лятната академия, най-четящите бебета и най-щедрите дарители и партньори на библиотеката.

Във фотоконкурса „Най-четящо бебе“ участваха 19 любознателни малчугани от Стара Загора, София, Асеновград и Монтана на възраст от 2 месеца до 6 години. Вотът във фейсбук избра за победител снимката на Павлина Дудева с бебе Мелани. Нейна подгласничка стана Лилия Филипова с бебе Елена, а трети – Росица Брънчева и Божидар от София. Библиотекарите в „Родина“ дадоха и специална награда на Петя Димова и бебе Николай, както и на единствения татко сниман да чете на децата си Моника и Ивайло – тате Евелин, снимка на Анета Комитова. Всички деца и автори на снимки получават и сертификати за участие в конкурса.

Паралелно с него през лятото бе проведена и дарителска кампания за насърчаване ранното детско четене и дообзавеждане на Детския отдел с хубави книжки и играчки. Тя премина под патронажа на обществения посредник на Стара Загора Надежда Чакърова и привлече над 15 дарители, сред които Мила Маринова от Радио Стара Загора, читателите ни Димитра Иванова, Дияна Петрова, Надежда Тенева, Мариела Караколева, Евгения Мърмърова, Стефан Капитанов, Любомира и Никола Райкови, адвокат Георги Туртуриков, Радка Петкова и приятели.

Благодарение на тях във фонда на Детски отдел влязоха над 130 книжки за близо 700 лв., 13 пъзела, 7 настолни и интелектуални игри, 6 меки играчки, 12 панорамни книжки и албуми, проходилка, много колички, влакчета и кубчета.

Гости на празника бяха и партньорите ни от Регионална здравна инспекция, Европа Директно, Център за европейски инициативи и куклените артисти Росица и Милен Гюмлиеви.
DSCF6301
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн