В Стара Загора тържествено отбелязаха 133 години от Съединението

STZAGORA.NET
*
С тържествен общоградски ритуал старозагорци отбелязаха 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Пред паметника „Защитниците на Стара Загора“ в парк „ Пети октомври“ дойдоха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Таньо Брайков, председател на Общински съвет Стара Загора, областният управител Гергана Микова и заместниците й Петя Чакърова и Красимир Червилов, общински съветници, представители на партии, сдружения и много граждани. В ритуала участваха и военни от Втора механизирана бригада.

С пламенни стихове актьорът Ивелин Керанов припомни историята на Съединението и заръча на съвременниците да помнят този ден и да предават спомена за него. „Помнете, защото съединението прави силата“, призова Керанов.

Бригаден генерал Костадин Кузмов, командирът на Втора механизирана бригада, говори за дълга и честта, за подвига на родолюбците осъществили Съединението. Той призова да носим тези дати в сърцата си и те да ни обединяват.

Венци на признателност бяха положени от Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора, Старозагорски военен гарнизон, от областния управител на Стара Загора.

Десетки граждани също сложиха цветя в знак на почит пред подвига на загиналите.

Честването продължи с Песенен празник „Средногорско ехо“ посветен на 60 години от създаването на Туристически хор „Средногорски звуци“ на сцена „Бирхале“.

От 17.00 часа в парк „Пети октомври“ започва Празничен концерт на Общински духов оркестър.
IMG_5816IMG_5863
IMG_5892IMG_5946
IMG_5932
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн