Заседава Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

STZAGORA.NET
*
davdavНа 04.09.2018 г. в Областна администрация Стара Загора се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата на под председателството на Димитър Драчев, заместник-областен управител. На заседанието бе представена информация за предприетите мерки относно привеждане на пешеходните пътеки на територията на областта в съответствие с нормативните изисквания, както и резултати от извършения преглед на организацията на движението в районите на учебните и детските заведения. Като допълнителна дневна точка в дневния ред на заседанието, във връзка с получено писмо с вх. №РР-92/31.08.2018 г. от Министерство на вътрешните работи, бе включена и представяне на информация относно Проект „EDWARD”.

Проектът се провежда за трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки на мрежата и нейните партньори. Наименованието му у нас е „Операция „Европейски ден без загинали на пътя“. Проектът е подкрепен от Европейската комисия, като през 2018 г. е планирано операцията да се проведе на 19 септември, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

Идеята е в периода преди операцията всички участници в движението по пътищата да помислят поне за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват и за тези, на които може да изложат останалите участници, както и за това как самите те биха могли да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн