Фотоконкурсът „Най-четящото бебе” и дарителската кампания на библиотека “Родина” продължава и през септември

STZAGORA.NET
*
34586087_225589261362537_5242296558757609472_o-1Фотоконкурсът “Най-четящото бебе” и дарителската кампания за дообзавеждане на Детския отдел на библиотека „Родина“ ще продължат и през септември.

Те са в подкрепа на насърчаването на ранното детско четене и дообзавеждането на зала „Приятели на книжките” в Детския отдел (ул. „Българско опълчение” 69) с цветен лазарен принтер и фотоапарат.

Всички желаещи да окажат подкрепа могат да го направят, като изпратят снимки на малките си читатели или донесат нови или запазени и годни за ползване образователни игри, конструктори, пъзели, играчки и книжки за деца от 0 до 6 години – меки, картинни, музикални и звукоподражателни книжки, книжки-пъзели, книжки-играчки…, в сградата на Централната библиотека на бул. „Руски” № 17 в Стара Загора.

Даренията се приемат в рамките на работния ден от 8:15 до 18:15 часа до 10 септември. Също дотогава можете да гласувате и за любимата си снимка от фотоконкурса „Най-четящото бебе“.

Победителите и дарителите ще бъдат оповестени на финалното събитие на проекта „Учим се и растем заедно”, финансиран по Програма „Ти и Lidl за по-добър живот”, с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Снимай детето или внучето си с книга! Стани фотосъавтор! Изпрати ни снимка!
Покажете отношение и разбиране на ползите от ранното детско четене за развитието на вашето дете.

Приканваме всички горди с умните си хлапенца мами и баби да не скъпят усилията си да ги нащракат с книжки в ръчички! Може да четете с бебето или порасналото ви мъниче само да „чете”, разглеждайки книжка или сричайки по книжка. Снимката може да е направена вкъщи, в парка или където ви е удобно! Освободете въображението си и станете режисьор на четенето на вашия малчуган!

Конкурсът е отворен за всички, без възрастови ограничения за фотографа. Изискването е снимката да показва четящи бебета и деца от 0 до 6 години – сами или с техните близки.

Снимките трябва да са с големина до 2000 пиксела, а файловият формат да е jpеg.

Фотографиите изпращайте на страницата на проекта във Фейсбук – #Учим се и растем заедно, или на електронната поща lib@rodina-bg.org в оригинален формат.

Приемат се само фотографии с правилно попълнена форма за участие, а тя трябва да съдържа:
* двете имена на автора на снимката;
* кратко представяне на фотографията – име и възраст на четящото бебе (детенце), автор и заглавие на книжката – желателно;

Ще бъдат присъдени Първа, Втора, Трета и Специална награда, а победителите ще бъдат посочени на основание най-много „харесвания” във Фейсбук страницата на проекта #Учим се и растем заедно #Фотоконкурс.

Снимките не трябва да са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица.

Всички автори с участието си в конкурса се съгласяват да предоставят авторските права на конкурсните снимки на организаторите – библиотека „Родина”, за безвъзмездно публикуване на хартия или в електронен формат в информационните материали на проекта „Учим се и растем заедно”, реклама и представяне на кампании и дейности, свързани с ползите от четенето и с популяризиране на Проекта, както и да бъдат използвани от други медии в публикации, отразяващи конкурса и Проекта.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн