Старозагорци спечелиха билети за мачове на „лъвовете“ и се снимаха със Световната купа по волейбол

STZAGORA.NET
*
IMG_4578Десетки старозагорци снощи се снимаха с най-желания волейболен трофей, а някои от тях спечелиха и билети за мачове на лъвовете. Пръв от тях бе 11-годишният Павел, който обеща, че ще гледа мача на откриването на Българския национален отбор по волейбол срещу Финландия, който ще се играе на 9 септември във Варна.

Стара Загора се оформи като център на волейбола – за мъже и за жени. Волейболен клуб Берое – жени има шансове да се намеси в разпределението на медалите. Мъжкото направление също се развива много добре. Стара Загора вече има и национална състезателка – Веселина Григорова. Надявам се да има още много последователи, които да продължат славното българско поколение на волейбола. Това каза ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, която благодари на Федерацията, че градът е поредната спирка от този тур. Тя пожела успех на българския национален отбор и изрази надежда, че купата ще остане в България.

Красивият трофей, който ще получи новият световен шампион по волейбол при мъжете, бе експониран на главната улица на Античния форум „Августа Траяна“. Позлатената купа, истинско произведение на изкуството от никел, платина и злато, което тежи 9 кг, бе на разположение на феновете на волейбола, които се докоснаха и се снимаха с нея.

Златната световна купа по волейбол ще си оспорват 24 отбора, които от 9 до 30 септември ще се впуснат в здрава битка, за да излъчат следващия шампион, но преди това невероятната възможност да се докоснат до отличието имат българските фенове.

Символичното начало на тура беше дадено в София. Първият човек, който вдигна световната купа в “Арена Армеец”, беше единственият българин, приет във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов. Единственият път, в който България бе домакин на световно първенство по волейбол за мъже до момента, беше през 1970 година, а именно Димитър Златанов бе сред лидерите на българския национален отбор, стигнал до сребърните медали. 48 години по-късно златната купа е на национално турне към ръцете на волейболните фенове в България.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. “Лъвовете” се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември).

Положителни резултати пращат България във втората фаза в “Арена Армеец” в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.
IMG_4657IMG_4591
IMG_4685
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн