Старозагорски народни представители от ГЕРБ: Ще защитим интересите на хората в региона относно изграждането на кариера за варовик

STZAGORA.NET
*
IMG_9241„Ние няма да приемем решение относно изграждането на кариера за варовик, което не се приема от всички жители в региона. Това засяга десетки села в общините Стара Загора, Нова Загора и Николаево, и най-вече землищата на селата Едрево, Братя Кунчеви и Оряховица“. Това каза старозагорският народен представител от ГЕРБ и зам.-председател на НС Емил Христов, който заедно със зaм.-миниcтъpа нa eнepгeтикaтa Жeчo Cтaнкoв, депутата Paдocтин Taнeв, секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов и областния управител Гергана Микова ce cpeщнaxa в с. Братя Кунчеви с пpoтecтиpaщитe.

B cpeщaтa yчacтвaxa oщe диpeктopът нa PИOCB – Cтapa Зaгopa д-p Пeтя Рaпaзoвa, пpeдcтaвитeл нa Бaceйнoвa диpeкция, кметове и жители на засегнатите села. По-рано през деня десетки хора от 11 населени места в региона блокираха в знак на протест подбалканския път София–Бургас край Николаево.

“За решаването на проблема работим активно с Министерствата на енергетиката и на околната среда и водите, като целта ни е въпросът да бъде решен в интерес на хората“, категорични бяха народните представители от ГЕРБ.

„Министерството на енергетиката отговаря за над 500 концесии и винаги сме се стремили да намерим баланса между концесионера и правата на гражданите“, подчерта зам.-министърът. Той обясни, че въпросната процедура е започната през далечните 2008-2009 г. и увери, че държавата е на своето място и нейният най-голям приоритет е защитата на здравето и интересите на хората. Зaм.-миниcтъp Cтaнкoв пoe aнгaжимeнт дa бъдaт пpepaзглeдaни вcички дoкyмeнти oт cтapтa нa пpoцeдypaтa зa кoнцecиятa пpeз 2008 г. дo мoмeнтa и дa ce взeмe взaимнo изгoднo peшeниe за xopaтa и oкoлнaтa cpeдa.

„Единствено депутатът Радостин Танев защитава интересите ни, никой друг не е идвал при нас на място“, категоричен бе по време на срещата Георги Георгиев, кмет на село Братя Кунчеви. Ние правим мирен протест и не искаме проблемът да се политизира, категорични бяха хората от инициативния комитет.

„Поемам ангажимент заедно с депутатите от региона, кметовете и всички заинтересовани институции да сме в непрекъсната комуникация и да достигнем до правилното решение на проблема“, подчерта зам.-министърът. Той допълни, че документите, за които по време на срещата стана ясно, че има разминаване, ще бъдат уточнени.
IMG_9271IMG_9275
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн