Най-добрите дебатьори се събират в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
състезание дебатиВторото издание на Национално състезание по дебати „Загорка Open“ 2018 г. ще се проведе на 25 август (събота) в Стара Загора. Организатор и домакин е клуб „Дебати“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора.

Състезанието събира едни от най-силните дебатьори в страната и се ръководи от най-добрите съдии. В тазгодишното издание участват 12 отбора от клубовете по дебати в София, Пловдив, Пазарджик, Русе и Сливен. Главни съдии ще бъдат Румяна Пенева, председател на Асоциация “Дебати” – България и Цочо Бошнаков, заместник-председател на асоциацията.

Форматът на състезанието е Британски парламентарен дебат – предполагащ разгръщането на спора в две надграждащи се линии – на две правителства и две опозиции. Темите се избират от съдиите и се съобщават преди началото на всеки кръг. За определяне на победителите ще се играят три кръга с елиминации и финал.

Състезанието ще се проведе в сградата на Оосновно училище „Кирил Христов“. Началото на първия кръг е в 10.00 часа, финалът ще започне в 17.30 часа.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн