Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 17-19 август 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 17 до 19 август са отчетени над 100 сигнала. Граждани са информирали за около 20 неправилно паркирани МПС в града. В процедура по доброволно/принудително премахване е включен автомобил, паркиран до блок №49 на ул. „Стефан Сливков“. Проверка е извършена по сигнал на старозагорец за пребоядисване на автомобил на тротоара, пред гараж на адрес ул. „Стефан Караджа“ №128. Установено е облепяне на МПС с вестници, но автомобилът е бил прибран в гаражната клетка. Съставен е протокол на собственика на автомобила с предупреждение да не се извършват ремонтни дейности върху тротоара.

Постъпило е оплакване за неспиране на автобус по Линия №13 на спирка „ДЗУ“. При наличие на нарушение ще последва санкция за шофьора съгласно Вътрешния правилник на дружеството.

Акт за установено административно нарушение е съставен на група хора, които са разглобявали бойлери и климатици до контейнер за смет в пресечката на бул. „Славянски“ и ул. „Стефан Караджа“. Същата санкция е наложена след проверка по сигнал на гражданин, режещ корени на дърво за осигуряване на достъп до гараж на ул. „Граф Игнатиев“, в близост до пресечката с ул. „Ангел Кънчев“.

Предписание е съставено на отговорник на търговски обект за препречване на тротоарна площ при отваряне на вратите на павилион.

На Горещия телефон е съобщено още за компрометирани вратички на детска площадка в района на блок №149 на ул. „Христо Ботев“. Обезопасен е шадраван в парк „Тракия“.

Над 20 са сигналите за шумни компании в паркове и междублокови пространства, както и оплакванията от силна музика от заведения в града. Информация е подадена още за шум от ремонтни дейности в жилищни сгради, както и за фойерверки в тъмната част на деня.

След получени обаждания на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление. Отстранени са изсъхнали клони от дървета. Постъпило е искане за поставяне на контейнер в квартал „Ремиза“, който да е част от общинската система за разделно събиране и повторно използване на дрехи, обувки и домашен текстил.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#jtdv
gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн