Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 13-16 август 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 13 до 16 август са отчетени над 200 сигнала. Граждани са подали информация за близо 20 неправилно паркирани МПС в града. Сигнализирано е за откраднат знак, указващ паркомясто за хора с увреждания до блок №16 на ул. „Отец Паисий“.

Оплаквания са постъпили от бездомни кучета в кв. „Три чучура-юг“, в района на хипермаркет в източната част на града и Гробищния парк, както и около стадион „Берое“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, пуснато за свободна разходка без повод и намордник около блок №22 в кв. „Три чучура“.

Граждани са сигнализирали за опасност от инциденти с най-малките посетители на парк „5-ти октомври“ поради екстремно каране от страна на младежи на скейтбордове и велосипеди.

Запазила се е тенденцията за оплаквания от шумни компании на открито около жилищни сгради, както и за силна музика от заведения в града.

След получена информация на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление, паркомати и светофарни уредби. Премахнати са изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани. Докладна записка е съставена за компрометирана ограда на спортно игрище, намиращо се между ул. „12-ти пехотен полк“ и ул. „Емилян Станев“, както и за нарушена цялост на специалната настилка на детска площадка в кв. „Казански“. Сигнал е получен и за клатеща се част от огражденията на канала между ул. „Братя Жекови“, „Хаджи Димитър Асенов“ и „Цар Иван Асен II“. Проверка е извършена и за липсващи планки и болтове на мостовото съоръжение над Античен форум „Августа Траяна“, по бул. „Митрополит Методий Кусев“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн