Спортен празник се състоя в „Мини Марица-изток“

STZAGORA.NET
*
0K3A4036Спортен празник за Деня на покровителя на миньорския труд св. Иван Рилски се проведе на 15 август в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Спортната надпревара наблюдаваха изпълнителният директор на дружеството Андон Андонов с неговия екип и кметът на община Раднево Теньо Тенев, заедно с работещи в Мините.

Футболният турнир беше между отборите на трите рудника и на Управлението на дружеството, а в полувремената състезатели премериха сили по дърпане на въже. Футболните мачове се проведоха в две полувремена по 20 минути с пет минути почивка, с отбори в състав 5 плюс 1, с неограничени смени на играчите. Първи се състезаваха отборите на Рудник „Трояново-1“ и Управлението на дружеството, като срещата завърши 4:1. В същото време на второ игрище на стадион „Миньор” в Раднево играха и отборите на Рудник “Трояново-3“ и Рудник „Трояново-Север“ и завършиха 1:4. В спор за третото място отборите на Рудник „Трояново-3“ и на Управлението на дружеството изпълниха дузпи и след петата завършиха с равен резултат 3:3. Наложи се изпълнението на допълнителни дузпи, като резултатът стана 4:3 в полза на Рудник „Трояново-3“. На големия финал Рудник „Трояново-1“ се наложи с 2:1 над Рудник „Трояново-север“.

Голмайстор на турнира стана Асен Сашев от Рудник „Трояново-1“. Работещи в дружеството бяха и съдиите: Антон Тончев, Георги Куманов, Даниел Здравков и Тихомир Кирев. Професионален коментар на всички срещи и добро настроение за публиката осигури Славчо Бакърджиев, работещ в Рудник „Трояново-3“.

В почивката между двете полувремена на финалната футболна среща имаше емоционална изненада за публиката – дърпане на въже между деца и родители, участници в турнира.

Купата на първенството взе Рудник “Трояново-3“, втори са спортистите от Рудник „Трояново-1“. Третото място остана за Рудник „Трояново-север“. Купите и флагчетата и за двете състезания връчиха изпълнителният директор на дружеството Андон Андонов и кметът на община Раднево Теньо Тенев.
#jtdv
gerb

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн