Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 10-12 август 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 10 до 12 август са отчетени малко над 100 сигнала. Граждани са подали информация за около 20 неправилно паркирани МПС. За автомобилни гонки е съобщено в района на паркинг на голям хранителен магазин в западната част на града, както и по ул. „Братя Жекови“.

От бездомни кучета са се оплакали живущи в кв. „Кольо Ганчев“. Постъпил е сигнал и за вероятно изгубено домашно куче, порода Голдън ретривър, което обикаля из парк „Артилерийски“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на пастир за допускане на крави от стадото му да влязат в пасище на арендатор в село Маджерито.

Увеличават се сигналите за оплакване от граждани през почивните дни за струпване на шумни компании около жилищни сгради в тъмната част на деня. Над 10 са подадените сигнали за силна музика от заведения в града.

Съобщено е и за опасни улични шахти, шум от строителни дейности в апартаменти, както и за замърсяване с едри отпадъци около контейнери за смет. Изразена е необходимост от почистване и косене на треви и храсти по пътя Стара Загора – Нова Загора, разклоните за селата Дълбоки и Горно Ботево.

След получена информация на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление, паркомати и светофарни уредби. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#vikknov

share button


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн