Детска изложба „Моят ден в Мини Марица-изток” е експонирана в центъра на гр. Раднево

STZAGORA.NET
*
95Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов откри изложба от детски рисунки, експонирана в центъра на гр. Раднево. Заедно с кмета на община Раднево Теньо Тенев и мениджърския екип на Дружеството те разгледаха творбите под надслов „Моят ден в Мини Марица-изток”. Изложбата е резултат от творческите усилия на децата, които взеха участие в първия по рода си Ден на отворените врати, проведен и в трите рудника на Дружеството по случай Първи юни. На шест пана, поставени в центъра на гр. Раднево, жителите и гостите на града могат да видят творбите на децата, както и моменти от посещението им в рудниците на „Мини Марица-изток” ЕАД.

Авторите на настоящата изложба почерпиха вдъхновение от работните места на своите родители и близки, от производствените дейности, тежкото минно оборудване, рекултивацията и условията на труд в „Мини Марица-изток” ЕАД. В срещите си с управителите на рудниците и техните екипи децата се запознаха с историята на „Мини Марица-изток” ЕАД, но и с настоящата значимост на Дружеството в осигуряването на енергийната стабилност на България.

Изложбата ще остане експонирана 20.08.2018 г.

Ден на отворените врати за деца на работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД и за ученици от СУ „Гео Милев” в Раднево се проведе на 29 май т. г. в Рудник „Трояново-1”, на 30 май в Рудник „Трояново-север” и на 6 юни в рудник „Трояново-3”. Общо 62 деца участваха в проявите, организирани от екипите на рудниците.

Организирането на Ден на отворените врати за деца се утвърждава като добра традиция за корпоративната социална отговорност на дружеството.

С откриването на изложбата “Моят ден в Мини Марица-изток” се поставя началото на поредица от културни и спортни събития, посветени на професионалния празник – Деня на миньора, който отбелязваме на 18-ти август.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн