Обвиниха 70-годишен за хулиганство и закана с убийство на полицейски служители

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо В.В., на 70 г., за това, че на 14.04.2018 г. в Стара Загора извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправил обидни думи, изрази и закани за саморазправа и размахвал заплашително нож и газов пистолет срещу случайно преминаващи в близост до него граждани, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – отправяне на закана за убийство с думите: “Елате, ще ви изколя!“, насочване на нож към телата и отправяне на удари с ръце и крака, в посока на двама униформени полицейски служители от ОД на МВР – Стара Загора – престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването обвиняемият на два пъти е нарушавал определените му мерки за неотклонение, като не е внесъл първоначално определената му такава – „парична гаранция“ в размер на 600 лв., поради което с постановление на Районна прокуратура – Стара Загора от 14.05.2018 г. обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа, а с определение от 17.05.2018 г., Районен съд – Стара Загора му е наложил мярка за неотклонение „домашен арест“.

Впоследствие, преди приключване на разследването, В.В. е нарушил и мярката за неотклонение „домашен арест“, като е напуснал адреса, на който е било определено да се изпълнява същата, поради което Районна прокуратура – Стара Загора е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. С определение от 4.06.2018 г. Районен съд – Стара Загора е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е била потвърдена от Окръжен съд – Стара Загора и е непроменена до настоящия момент.

Предстои разглеждането на наказателното производство пред Районен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн