Ученици-екозащитници сами изработили 4 противопожарни табла, стана ясно на среща в РД ПБЗН – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_9399 (Large)Областният управител Гергана Микова се срещна днес в сградата на РД ПБЗН, Стара Загора, с деца от кръжока по конструиране към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Чирпан. Момчетата са изработили сами 4 пожарни табла, оборудвани с тупалка с гума и инструмент за просека. На таблата с големи букви и цифри е изписан и телефонът 112, на който гражданите трябва да звънят при пожар.

Учениците от Чирпан се занимават от две години с конструиране. Приоритет в дейността им е опазването на горите и природата. Първоначално никое от тях не е имало умения да боядисва, да кове пирони или да сглобява, но днес вече те са опитни майстори. С удоволствие посещават курса и през лятото. Като видели професионално направените табла, от кметството на с. Медово ги поканили да изработят информационни табели за екопътека край селото. Къщичка на Баба Яга в градския парк на Чирпан е другото предизвикателство, с което ще се заемат през есента малките майстори.

Директорът на Държавно горско стопанство Стара Загора Иван Чергеланов, който също присъства на срещата с децата, изрази готовност да осигури необходимите материали за направа на пирографирани указателни табели, които също ще бъдат поставени на определени места в горите в региона.

Комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН – Стара Загора, благодари на учениците за тяхната съпричастност към дейностите по опазването на горите от пожари. Пожарникари от дирекцията показаха на момчетата как функционира специализиран противопожарен автомобил и им позволиха да се качат на него.

Г-жа Микова пожела на децата и техния преподавател предстоящата учебна година да бъде успешна и обеща да посети техния кръжок, за да види на място нещата, които децата създават със своите ръце.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн