Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 30 юли – 2 август 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 30 юли до 2 август са отчетени над 150 сигнала. Граждани са информирали за около 30 неправилно паркирани МПС в града. Информация е подадена за автомобилни гонки в кв. „Зора“. В процедура по доброволно/принудително премахване са включени 3 автомобила.

Сигнали са постъпили за безпризорни кучета в района на V Основно училище „Митьо Станев“, както и в източната част на града. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, ухапало жена в кв. „Самара 3“. Същата санкция е наложена и на живущ в село Хрищени, собственик на две животни, пуснати за свободна разходка из селото.

За младежи, които рушат детска площадка до блок №66 на ул. „Св. Троица“, е съобщено вчера. След проверка е установено, че са компрометирани вратичките на пространството, обезопасена е въртележка. Цялостното отстраняване на повредите по детската площадка предстои.

Граждани са подали информация за струпване на битови отпадъци от ремонтни дейности около контейнерите за смет в града.

Десетки са сигналите за шумни компании в паркове и междублокови пространства, както и оплакванията от силна музика от заведения в града.

Постъпили са оплаквания за неспазване на разписанието на няколко автобусни линии от шофьорите на градския транспорт. При наличие на нарушение ще последва санкция според Вътрешния правилник на дружеството.

След получена информация на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление. Обезопасени са шахти в града и почистени паднали клони на дървета.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

viknoeshare button


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн