Набират се неквалифицирани работници за включване в 3-годишно дуално обучение за гериатрични асистенти в Германия

STZAGORA.NET
*
ZAVГерманската агенция за международно и специализирано трудово посредничество (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung – ZAV) съвместно с българската Агенция по заетостта обявяват възможност за включване на български граждани в международен образователен проект за придобиване на квалификация за гериатричен асистент в Германия.

Гериатричните асистенти работят в домове за възрастни хора или в сферата на мобилното обслужване на възрастни хора. В Германия съществува специално образование за дейността на гериатричния асистент с продължителност 3 години. Професията е еднакво подходяща за жени и за мъже.

Формата на обучение е дуална – обучаващите се работят и учат едновременно (работят в заведения за възрастни хора и успоредно посещават професионалното училище). Те са явяват ученици и трябва да полагат изпити.

След успешното завършване на образованието участниците получават премия от 1500 €. След това работодателят ги назначава като квалифицирани специалисти. Първоначално заплатата на такъв специалист е между 2500 и 2800 €. Тази заплата се повишава с увеличаване на професионалния стаж.

Условия за кандидатстване

Допустими за кандидатстване са лица, които:

* са на възраст между 23 и 45 години;
* са граждани на страна от ЕС;
* притежават диплома за завършено средно образование;
* са мотивирани да изучат професията и да работят в Германия;
* желаят да завършат обучение в продължение на три години в нелесната професия на гериатричния асистент;
* вече имат първоначален опит в грижите за възрастни хора или могат да докажат високата си мотивация за придобиване на тази професия;
* имат основни познания по немски език и са готови да изучават интензивно езика.

Краен срок за кандидатстване: 31 август 2018 г.

За повече информация питайте EURES-асистентите в бюрата по труда.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн