Разследват незаконно загробване на птици в землището на с. Калояновец

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл.352 ал.1 от Наказателния кодекс – замърсяване на почвата и подземните води в с. Калояновец, общ. Стара Загора, с което същите биха могли да бъдат направени опасни за хора или животни и растения или негодни за ползването им за земеделски и други стопански цели.

На 23.07.2018 г., по реда и при условията на чл.155 и чл.156 от Наказателно-процесуалния кодекс, е бил извършен оглед на местопроизшествие в землището на с. Калояновец. Били са намерени, описани и иззети труповете на 3 броя дребни пернати животни. Назначена е ветеринарно-медицинска експертиза, която да установи вида на животните, както и причината за смъртта им.

В хода на разследването, в качеството на свидетел, е бил разпитан кметът на с. Калояновец, общ. Стара Загора. При разпита му като свидетел той е изказал твърдение, че в местността до селото е видял 6 на брой изкопа (ями), покрити със земна маса, в които според него са заровени множество трупове на птици. С оглед установяване на обективната истина и действителната фактическа обстановка, наблюдаващият прокурор по делото е разпореди извършването на повторен оглед в присъствието на представител на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн