Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за телефонна измама

STZAGORA.NET
*
ProkuraturaРайонна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство, по описа на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – гр. Стара Загора, за измама – престъпление по чл.209,ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че за времето от 10.07.2018 г. до 12.07.2018 г. възрастно семейство от гр. Стара Загора (жена на 78 г. и мъж на 82 г.) били въведени в заблуждение по схемата “съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници”. Първоначално контакта с пострадалите бил осъществен на домашния им стационарен телефон, след което по „съвет“ на измамниците те закупили нов мобилен телефон, по който се провеждали разговорите.

На 10.07.2018 г. пострадалите възрастни хора изтеглили от банков клон в гр. Стара Загора сумата от 20 000 евро, които предали на измамниците. На следващия ден пострадалите били изпратени в гр. Велико Търново, където от клон на същата банка изтеглили още 20 000 евро и предали на жена, на средна възраст. Едва на 16. 07.2018 г. пострадалите подали сигнал в полицията. По делото се водят процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на извършителите на престъплението.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн