Новите учебници – най-много са на „Просвета“

STZAGORA.NET
*
unnamedБългарските учители „писаха“ отличен на новите учебници за 3., 7. и 9. клас на „Просвета“. Издателската група внесе най-много проекти – над 70, с марките „Просвета“, „Просвета Плюс“ и „Просвета АзБуки“, и всички бяха единодушно одобрени от МОН и от преподавателите.

Днес в Министерството на образованието и науката бяха обявени резултатите от оценяването на учителите, участвали в процедурата. Окончателно са одобрени и печатните учебници, и техните електронни варианти. Досега най-голямата българска издателска група предлагаше електронни учебници за ученици от 1. до 8. клас, но от тази есен и деветокласниците ще могат да учат по тях.

„За 3. клас предлагаме два пълни комплекта – „Чуден свят” („Просвета“) и „Голямото приключение” („Просвета Плюс“) – съобщи Кина Андреева, главен редактор на издателската група. – Те са дело на същите авторски колективи, които създадоха и двата комплекта за 1. и 2. клас. Учебниците влязоха в клас миналата учебна година и са най-харесваните от българските учители. „Голямото приключение“ за 1. клас получи и световно признание на Международния панаир на книгата във Франкфурт (Германия), където престижно жури го определи за най-добър учебен комплект в Европа за 2017 г. Не по-малко успешен е и другият комплект „Чуден свят“ – добави тя. За 3. клас „Просвета“ предлага и учебници по три чужди езика – английски, немски и руски.

За 7. клас издателската група има общо 29 учебни комплекта, включително по английски, немски, руски и френски език. По останалите предмети се предлагат по два или по три учебника, което дава възможност на учителите да изберат онзи, който е най-подходящ за техните ученици.

За 9. клас учебниците на „Просвета“ са общо 25, включително комплекти по английски, руски, немски и френски език, предназначени за интензивно обучение и обучение по втори чужд език. По предметите химия и опазване на околната среда, история и цивилизации и география и икономика през учебната 2018/2019 г. ще има и учебници на английски език за учениците от езиковите гимназии.

Към всяко заглавие има книга за учителя, работни тетрадки и електронен учебник от ново, триизмерно поколение. Разработени са и допълнителни учебни помагала по новата учебна програма – тетрадки, сборници, работни листове. Част от тях вече са на пазара и могат да бъдат поръчвани от учители и родители.

Новите учебници ще влязат в употреба от следващата учебна 2018/2019 година. Разгледайте ги тук: http://www.prosveta.bg/novite-uchebnitsi-za-3-7-9-klas
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн