Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 13-15 юли 2018 г.

STZAGORA.NET
*
Telefon goreshtНа безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 13 до 15 юли са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са подали информация за над 30 неправилно паркирани МПС в града. Акт за установяване на административно нарушение е съставен заради паркиран на общински паркинг автомобил с хасковска регистрация и табела за продажбата му, като към момента не е установен собственикът му.

Оплаквания са постъпили за бездомни кучета в Студентския град, около блок №8, в кв. „Железник“, както и в село Богомилово. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

След подадена информация и извършена проверка от екип на общинското звено „Контрол и обществен ред“ са обезопасени две катерушки – люлка и въртележка, в парк „Артилерийски“. Предстои оглед на всички съоръжения, които се използват от деца. Подаден е сигнал за младежи, чупещи съоръжения на детска площадка до блок №172 на ул. „Св. Троица“.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на група граждани, брулещи ябълкови дървета и чупещи клоните им, в кв. „Железник“.

Множество сигнали са получени за силна музика от заведения и от музикални уредби на открито, както и от струпване на шумни компании в междублокови пространства и паркове. Старозагорец се е оплакал от звука на камбаните на Катедрален храм „Св. Димитър“, които се чуват сутрин.

След получена информация на Горещия телефон са взети мерки по ремонт на лампи от уличното осветление и светофарни уредби, както и за обезопасяване на улични шахти. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн