Общински съветник поде инициатива в помощ на обгорял от взрив на газова бутилка 75-годишен старозагорец

STZAGORA.NET
*
43543563465Общинският съветник от “Група за истината за Стара Загора” Янко Янков започна инициатива в помощ на 75-годишен пенсионер, който е в тежко състояние, след като гръмна газова бутилка на терасата му и я събори преди 15 дни. Възрастният човек е живеел сам със сина си, когото отглежда единствено с пенсията си.

За помощ и подкрепа към Янко Янков се е обърнала Росица Гочева, съседка на пострадалия, която е направила организация и е започнала кампания в блока за помощ от всички комшии. Тя е взела оферти от строителна фирма и фирма за алуминиева дограма, като общо необходимата сума за възстановяване на съборената тераса възлизат над 2000 лв.

Отделно човекът е дал цялата си пенсия за лекарства, превързочни материали и транспорт с линейка до Пловдив, където е продължило лечението му.

Росица Гочева се е обърнала към Янко Янков като представител на гражданското общество и администратор на най-голямата фейсбук група в Стара Загора “Група за истината за Стара Загора”, тъй като той е правил редица инициативи в помощ на гражданите и е спечелил доверието на хората с готовността си да помага.

Вчера Янков е разговарял с голяма фирма за производство на дограма в Стара Загора, която е поела ангажимента да изработи и дари безплатно необходимата дограма и стъклопакети.

Росица Гочева е успяла да събере 270 лв. от живущите в блока, а Янко Янков се е включил с 200 лв. и с безплатен транспорт на пострадалия старозагорец от Пловдив до дома му.

Желанието на всички е ремонтът да започне до 1-2 дни, за да може прибирайки се, човекът да бъде зарадван с възстановената тераса и дограма.

Всеки който иска да се включи в кампанията, може да се обади на
Росица Гочева – тел. 0884 63 9113 и
Янко Янков – тел. 0887 36 4444.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн