Агресивен кон в с. Памукчии подаден на Горещия телефон на Община Стара Загора

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 9 до 12 юли са отчетени над 200 сигнала. Граждани са подали информация за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Два са автомобилите, включени в процедура по принудително/доброволно премахване от междублоково пространство.

Оплаквания са постъпили за бездомни кучета в източната част на Стара Загора, по ул. „Хан Аспарух“ при изхода на града, в двора на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, около езеро „Загорка“, както и край блок №22 на ул. „Княз Александър Батенберг“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче в село Маджерито, пускал го за свободна разходка по улиците на населеното място. Същата санкция е наложена и на собственик, изоставил за дълго време кучета в двор на къща в село Горно Ботево. Жител на село Памукчии се е оплаквал от агресивен кон.

Сигнали са подадени заради струпване на младежи, вдигащи шум на открито, както и за музика от заведения и частни имоти. Получена е информация за струпани отпадъци около блок №22 в кв. „Три чучура“. Съставен е протокол след проверка. Акт за установяване на административно нарушение е получил гражданин, събиращ боклуци под терасите на блок №2 на ул. „Любен Каравелов“.

По сигнали на граждани са премахнати изсъхнали клони. Ремонтирани са лампи от уличното осветление, няколко паркомата, светофарни уредби, както и са обезопасени шахти.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#sdv

viknoeсподели ме


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн