Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 2-5 юли 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 2 до 5 юли са отчетени близо 180 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Няколко са оплакванията от извършване на ремонтни дейности и почистване на автомобили в междублокови пространства. За гонки е съобщено в района на парк „Артилерийски“ – по ул. „Илинден“ и „Одринска епопея“. За дълго време задействана аларма на автомобил също е подадено оплакване. Проверява се сигнал за шофьор на тролейбус, който не е спрял на спирка по Линия №36.

Екип на общинското звено „Контрол – екология и чистота“ е извършил проверка по оплакване от гражданин за печене на чушки пред блок №2 на ул. „Любен Каравелов“ и замърсяване на въздуха и пространството около входа. Нарушение не е констатирано.

Проверки са извършени и по сигнали за пуснато за свободна разходка куче в двор на кооперация, както и за неполагане на достатъчно грижи към домашни любимци. По информация за денонощен лай на животно в село Остра могила и съмнения за липса на документи за него е съставен Акт за установяване на административно нарушение на собственика му, като е налице липса на административен паспорт на животното. На Горещия телефон е сигнализирано още за бездомни кучета в Стара Загора, както и за агресивна глутница в района на местността „Бойчо бунар“ до Баритна мина. Сигнал е получен за жена, хранеща безпризорни животни около блок №286 на бул. „Цар Симеон Велики“. Информацията е насочена към Общинския приют. Щъркел в безпомощно състояние, намиращ се в нива до пътя между селата Бъдеще и Памукчии, е прибран от ФПС „Зелени Балкани“.

Зачестяват сигналите за шумни компании на открито в районите на паркове и междублокови пространства в тъмната част на деня.

След получена информация на Горещия телефон са обезопасени паднали клони, извършена е санитарна сеч на изсъхнали дървета. Ремонт е извършен на улично осветление, светофарни уредби, паркомати, както и информационно табло на градския транспорт. Граждани са изразили необходимост от подкастряне и почистване на храсти около улици, както и за почистване на междублокови пространства.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#nov

бутон за сайт


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн