Стара Загора събира елита в атлетиката за Балканиадата на 20-21 юли

STZAGORA.NET
*
089569Най-добрите български атлети ще вземат участие на Балканиадата в Стара Загора на 20-21 юли.

Пред пълните по традиция трибуни на стадион “Берое” ще се изяват водещите ни състезатели начело със сребърната медалистка от олимпиадата в Рио Мирела Демирева (скок на височина), еврошампионката на 100 м Ивет Лалова-Колио, звездата ни в тройния скок Габриела Петрова и сребърната медалистка от Евро 2017 Радослава Мавродиева. При мъжете участие ще вземат топ спринтьора ни Денис Димитров и водещия ни представител в тройния скок Георги Цонов.

Балканиадата за мъже и жени се организира от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) с подкрепата на Община Стара Загора и СКЛА Берое. Състезанието ще даде последна възможност на атлетите членки на АБАФ да покрият норматив за Европейското първенство в Берлин (7-12 август).

За най-голямото спортно събитие в леката атлетика в България за годината ще пристигнат над 1000 атлети и официални лица от всички 18 страни членки на АБАФ.

По традиция входът за Балканиадата ще е свободен, като очакванията са в двата дни на състезанията на стадион “Берое” да има минимум по 9000 зрители. Такъв бе интереса и към последната Балканиада в Стара Загора през 2013-а година.

Цяла България ще може да види наживо стартовете и през двата дни благодарение на БНТ и БНТ HD.

(http://bgathletic.com)
#

viknoeсоциални бутони


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн