Задържаха под стража двама обвиняеми за отнемане на лек автомобил “Мазда CX-5″

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.П. и К.Г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че на 23.01.2018 г. в Стара Загора, в съучастие като съизвършители чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство и моторно превозно средство, отнели чужда движима вещ – лек автомобил “Мазда CX-5″ от владението на собственика без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвоят – престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4, вр.чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу П.П. и К.Г. досъдебно производство е установено, че същите се познавали и поддържали приятелски взаимоотношения. На 22.01.2018 г. решили да извършат кражба на лек автомобил и се придвижили до Стара Загора. След като обиколили определени места в града, двамата забелязали процесния лек автомобил “Мазда CX-5″ , паркиран до заведение в централната градска част. Използвайки техническо средство, те успели да отключат заключващата система на автомобила, след което го привели в движение и напуснали града.

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора са събрани данни, че обвиняемите са отнели няколко превозни средства с намерение да ги присвоят, но все още се събират доказателства в тази насока. Установените до момента данни сочат за престъпна дейност, извършвана на територията на няколко области в различни населени места. Дейността е извършвана дълго време и при изключително добра и ефективна организация на всеки един етап.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите П.П. и К.Г. са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Взетата спрямо тях мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

share button


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн