Стотици деца дойдоха на Арт панаира в Стара Загора, който се провежда днес и утре в парк “Пети октомври”

STZAGORA.NET
*

Известният старозагорски писател Йордан Стоев-Даки - в ролята на щастлив дядо

Известният старозагорски писател Йордан Стоев-Даки – в ролята на щастлив дядо

В кадър - зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова на един от щандовете

В кадър – зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова на един от щандовете

Малки, големи и още по-големи деца се забавляват истински на Детския панаир в Стара Загора днес. Тазгодишното издание включва над 30 културно-образователни инициативи за деца. Панаирът, организиран от Фондация „Изиарт” с подкрепата на Община Стара Загора, се провежда днес и утре в Парк „Пети октомври” (Градската градина), в Художествената галерия (само днес) и в Регионалния исторически музей.

За най-малките посетители огромен интерес предизвика наличието на противопожарен автомобил. Те с удоволствие се качваха в него, снимаха се с пожарникарите, слагаха шлемове и пръскаха с вода от маркучите.

В работилницата по грънчарство даровити старозагорчета ваяха със собствениците си ръце вазички и гърнета за радост на родителите си. В специален кът, посветен на българското калиграфско изкуство, по-големите се учеха да пишат на глаголица.

Децата, които имат интерес към изкуството, могат да опитат още да рисуват върху вълна, да нижат мъниста, да правят хартиени торбички с различни герои и още много интересни предизвикателства.

За любителите на науката има специални кътове с възможности за различни научни опити. Най-любопитните могат да видят и хармонограф – устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

С помощта на доброволци от Младежкия общински съвет в Стара Загора децата имат възможност да проверят способностите си в избрани от тях дейности.

Опашка се изви пред ателието за рисунки върху лице. Момичета и момчета се въплъщаваха в различни приказни герои под вещите ръце на по-големите си съграждани.

Музикалното ателие тази година е посветено на цигулката. Всеки посетител може да разбере как се свири на цигулка и да опита сам.

Организаторите са се погрижили и за музикални забавления и куклени спектакли на импровизираната сцена в Градската градина.

Панаирът продължава и утре от 10.00 до 18.00 часа.

На панаира има занимания по вкуса на всяко дете

На панаира има занимания по вкуса на всяко дете

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн