Турнир събира майстори на граплинга в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
GraplingНа 30 юни, събота, в Стара Загора ще се проведе състезание по граплинг по правилата на АDSS. Турнирът ще започне в 9.00 часа в общинската спортна зала “Стара Загора” (ДЗУ) с кантар за участниците.

Официалното откриване на шампионата е предвидено за 12.00 часа.

Турнирът се провежда под егидата на ADCC, председателя на Българската федерация по бразилско джиу джицу и граплинг и носител на черен колан Христо Христов.

Заявили участие в състезанието към момента са спортисти от България, Гърция и Австрия, уточниха организаторите от старозагорския клуб “Атила”.

Броят на записалите се е над 100 души, сред тях са едни от най-добрите граплари през последните години.

Очаква се присъствието на неколкократния шампион и също носител на черен колан по бразилско джиу джицу Кристиян Попов, както и Даниел Петров, който представи България на Европейското първенство по ММА.

Старозагорският клуб “Атила” ще бъде представен от 15 състезатели в различните възрастови групи и категории. Дивизиите са мъже – начинаещи и напреднали, и юноши. Категориите са 66, 77, 88, 99, +99 кг. Ще има и жени, за тях категориите са 50, 55, 60, 65, 70 и +70 кг.

-  -  -  -  -  -  -

* Граплингът води началото си от Абу Даби ( Обединени Арабски Емирства ). Там през 1998г. Негово Височество Шейх Тахноон Бин Зайед Ал Нахайан прави първото състезание на което кани състезатели от различни дисциплини между които Бразилско Жиу-Житцу, Джудо, Самбо, Борба ( свободна и класическа ) и други сходни на тези дисциплини. Правилникът на това състезание бил съгласуван така че да бъде максимално честен за всички, имайки в предвид различията в стиловете и правилата на изброените спортове. Целта била да се докаже кой от тези спортове е най ефикасен и ефективен в ситуация близка до реалността. Почти всички възможни хватки, захвати, душения и ключове били позволени, и имало минимални ограничения. Единствено ударите били напълно забранени. Съвкупността от приложението на различните стилове, дало началото на една нова дисциплина, позната днес като Граплинг. Заради големите финансови награди които Шейхът предоставял, Граплингът бързо набира скорост и днес  е популярен в почти всяка зала по бойни изкуства в света. (http://realpain-mma.com)
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн