Община Казанлък открива дарителска сметка за сградата на читалище „Светлина“

STZAGORA.NET
*
Поради широкия обществен интерес и подкрепа за възстановяването на една от най-старите сгради в град Шипка – бившия дом на Народно читалище „Светлина-1961“, Община Казанлък открива дарителска сметка за всички, които желаят да подпомогнат финансово обновяването на постройката.

Като основание за плащането трябва да бъде вписан следният текст: „За реставриране на старата сграда на Народно читалище „Светлина-1861“, град Шипка“. Сметката на Община Казанлък, по която следва да постъпват суми от юридически и физически лица, е следната:

ОБЩИНСКА БАНКА АД
BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG07SOMB91308421727344
Код за вид плащане:
в лева – 44 51 00

Всяко физическо или юридическо лице-дарител, което желае да получи договор или свидетелство за дарение, може да изтегли съответния документ от официалната интернет страница на Община Казанлък: www.kazanlak.bg или от тук: https://www.kazanlak.bg/page-1996.html

Междувременно, за да предотврати инциденти, днес Община Казанлък запечата бившия дом на читалище „Светлина-1861“ в град Шипка. Рушащата се сграда бе обезопасена и затворена и в близките дни ще бъде монтиран СОТ. Обектът привлича голямо обществено внимание, в него продължават да проникват и деца, а заради лошото си състояние е изключително опасен. Предстои Община Казанлък да възложи конструктивно обследване както на тази сграда, така и на залепената за нея недостроена постройка.

За да съхрани историческата и архитектурно-строителна стойност и значение на бившата читалищна сграда, Община Казанлък бе принудена да предприеме крайните мерки поради дългогодишното бездействие на управлението на град Шипка, се казва в прессъобщение от администрацията.
10 (5)12 (3)
14 (2)16 (1)
18 (1)22 (1)
24 (1)
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн