650 000 лева инвестира „КонтурГлобал“ в нов парк за Гълъбово

STZAGORA.NET
*
Park 5Кметът на Гълъбово Николай Тонев и изпълнителният директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ Красимир Ненов откриха днес новия парк „Езерото” в града – проект по Споразумението за социални инвестиции между Община Гълъбово и КонтурГлобал.

Демонстрация по плажна борба се проведе между спортните клубове на Гълъбово и този на петкратния световен шампион Станка Златева, която бе специален гост на събитието. Присъстваха Куинто ди Фердинандо – оперативен директор на Термална дивизия на „КонтурГлобал“, Алесандро Морето – директор на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3″, Светла Боянчева – председател на Общинския съвет в Гълъбово, заместник-кметовете Пламен Бараков и Димитър Василев, жители и гости на града.

„За нас е удоволствие да сме съпричастни към жителите на Гълъбово. Всяка година като част от дългосрочното споразумение за социални инвестиции с Общината вземаме решение по кои съвместни проекти да работим в интерес на местната общност. Един такъв проект е и парк „Езерото“, в който „КонтурГлобал Марица Изток 3“ вложи 650 000 лева“, каза Красимир Ненов.

Николай Тонев високо оцени социалната политика на „КонтурГлобал Марица Изток 3“, намерила израз в значими инвестиции в Община Гълъбово: „След направения ремонт на административни сгради, детски градини, големия ремонт на спортната зала „Енергетик“, това, което днес се случва, е паметно – нещо, което ще остане за дълги години и за идните поколения“, каза кметът на Гълъбово.

Новопроектираният и изграден парк „Езерото“ в квартал „Втори“ предлага на жителите и гостите на града места за отдих на метри от прохладата на язовир „Розов кладенец“. Проектът, разработен съвместно от екипите на Община Гълъбово и КонтурГлобал Марица Изток 3, е изцяло съобразен с нуждите на местните жители и максимално ефективно използва естествените възможности на терена.

Новите придобивки на парка включват и две обезопасени спортни игрища със специализирана тревна настилка и пясъчно поле, предлагащо атрактивни изживявания за любителите на плажни спортове. Възможностите за активност на открито се допълват от напълно оборудвана фитнес зона.

За най-малките посетители на парка има специално конструирана площадка, отговаряща на всички актуални изисквания за безопасност. Прохладен фонтан и дървени беседки добавят към чара на парка, от който може да се наблюдават и множеството редки птици, привлечени от водите на „Розов кладенец“. За оптималния комфорт на посетителите са осигурени още и удобна автобусна спирка, паркоместа, санитарни помещения, ефикасно осветление, физическа охрана и система за видеонаблюдение.

Само през последните пет години КонтурГлобал Марица Изток 3 е инвестирала над 2 000 000 лв. в благосъстоянието и развитието на местната общност, реализирайки многобройни инфраструктурни и други проекти в Гълъбово и околните села, както и в Стара Загора. Компанията се гордее с положителното въздействие, което оказва върху общността в Гълъбово и региона в сферата на образованието и културата, спорта, здравеопазването и социалното сближаване.
Park 3Park 4
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн