44-годишен водач отива за 3 години в затвора за убит пешеходец и бягство от местопроизшествието

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора е осъден 44-годишен мъж за това, че при управление на моторно превозна средство е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смърт на едно лице.

Окръжен съд – Стара Загора му е наложил наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, което да изтърпи при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от пет години.

44-годишният мъж е предаден на съд за това, че на 11.12.2016 г. в землището на Стара Загора, по улица „Калояновско шосе“, в посока запад-изток, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, е причинил смъртта на мъж на 31 г. и е избягал от местопроизшествието.

Съдебното производство е проведено по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства по обвинението и се е ползвал от законовата възможност наказанието му да бъде намалено с една трета. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Пловдив, съобщиха от Апелативната прокуратура.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн