Високи отличия за проекти на ученици от Второ основно училище “П. Р. Славейков” – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
SAM_9623IMG_5992 +На 19.06.2018 г. в Сатиричния театър „Алеко Константинов“ – София се проведе официалната церемония по награждаване на победителите в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“. Десетото издание на конкурса-проект премина при небивал интерес. Допуснатите за участие проекти бяха 102, а общия брой на участниците – 5500.

На първо място във втора възрастова група (V-VIII клас) организаторът на конкурса – Министерството на здравеопазването, отличи проекта “Аз живея здравословно” на Второ ОУ „Петко Р. Славейков“ – Стара Загора. Статуетка и грамота бяха връчени лично от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. С грамоти бяха отличени и проекти, избрани от партньорите на проекта: Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта и Министерството на околната среда и водите.

Отново Второ ОУ – Стара Загора беше удостоено и със Специалната награда на проекта, връчвана от Представителството на Европейската комисия в Република България, за забележително и оригинално изпълнение.

Събитието уважиха министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министъра на културата Румен Димитров, зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, както и Леда Шиякова – съветник в Представителството на ЕК за България.

Всички проекти, заели призови места, бяха наградени с предметни награди.

Целта на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ е да поощри здравословния начин на живот и да информира за вредите от тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, нездравословното хранене и липсата на физическа активност.

Инициативата насърчава творчеството и самодейността на децата от I до XII клас от цялата страна. По проект „Посланици на здравето” са проведени 12 000 дебата и дискусии, 7500 спортни прояви и 4500 туристически походи. Бяха почистени над 3500 замърсени района в цялата страна и разработени 85 интернет сайта и електронни книги за здравословен начин на живот.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн