Възможност за саниране на нови жилищни сгради в Стара Загора събра в общината десетки заинтересовани

STZAGORA.NET
*
Има възможност сдружения на собствениците на жилища в Стара Загора да кандидатстват за финансиране на санирането на нови многофамилни жилищни сгради до 35 апартамента всяка (това е максимално допустимият общ брой на жилищата във всички входове), извън рамките на Националната програма за саниране. Това е възможно да стане по друга програма, по указания на Министерството на регионалното развитие, обясни днес пред десетки заинтересовани граждани в зала 2 на Община Стара Загора директорът на Дирекция “Устойчиво развитие и евроинтеграция” Георги Симеонов.

Община Стара Загора изпълнява понастоящем инвестиционна програма на стойност 52 милиона и 600 хиляди лева в пет направления: Градска среда, транспорт, образователна инфраструктура (4 училища и 2 детски градини), строителство на социални жилища и енергийна ефективност. Кандидатстващите за саниране сгради ще се конкурират за наличните средства с други проекти от образователната, културна инфраструктура и т.н., подчерта Симеонов. С други думи, кандидатстването няма да означава автоматично изпълнение.

Кандидатстването ще е възможно от началото на септември тази година (1-10 септември), когато Община Стара Загора ще пусне специално обявление. Прозорецът за кандидатстване ще е отворен в разстояние на три месеца.

Сдружение на собствениците могат да направят минимум 67% от собствениците в дадена жилищна сграда, при задължително съгласие на останалите собственици.

По новата програма ще могат да кандидатстват цели жилищни блокове с всички свои входове. Кандидатстване на отделен вход или част от всичките входове (например 2 от 3) не се допуска.

Няма да бъде разваляно досега направеното частично саниране на някои от жилищата в одобрените сгради, но ако то не е достатъчно, ще се надгради и уеднакви с целия блок.
P1390412P1390413
P1390414P1390415
P1390416P1390417
P1390418P1390419
P1390420
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн