Национална научна конференция за общественото здраве бе открита на Старозагорските бани днес

STZAGORA.NET
*
IMG_8963 (Large)IMG_8959 (Large)Зам.-областният управител Красимир Червилов присъства днес на откриването на Втората национална конференция на тема „Общественото здраве – глобален приоритет в науката и практиката. Тя се провежда в хотел „Калиста“ на Старозагорските бани в рамките на два дни. Събитието е организирано от Българското научно дружество по обществено здраве и Медицинския факултет на Тракийския университет.

Г-н Червилов отправи поздрав към организаторите, участниците и гостите и пожела успешна работа на престижния научен форум.

Лектори на конференцията са водещи учени от различни медицински университети в страната. На нея ще се дискутират теми с висока обществена значимост. Сред тях са алкохолните зависимости сред подрастващите младежи, проблемът с антиваксинарните движения, увеличението на пациентите с исхемична болест на сърцето, толерантността и отношението на обществото към чуждестранните студенти от различни културни общности, превенцията на пътно-транспортните произшествия, готовността на лечебните заведения у нас за реакция при бедствия и др.
#


споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн