Съдят непълнолетна родилка, обвинена за причиняване на смърт на новороденото си дете

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо 16-годишна родилка с обвинение за това, че на 1 март 2018 г. в землището на село С., общ. Казанлък, обл. Стара Загора, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, като рождена майка, умишлено е умъртвила новородената си рожба от мъжки пол веднага след раждането й чрез удушаване – престъпление по чл. 120, предл. II, вр. с чл. 63, ал.1, т.4 от Наказателния кодекс.

По време на разследването и при предявяване на обвинението обвиняемата е изразила съжаление за случилото се. Разследването е проведено в рамките на двумесечен срок, през който са събрани необходимите доказателства за предаване обвиняемата на съд – разпити на свидетели, изготвени са заключения на назначени експертизи, приложени фотоалбуми и др. Предстои Районен съд – Казанлък да насрочи първото заседание по делото.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн