Ричард Бушман (САЩ) ще дирижира симфоничен концерт на 16 юни, събота, в Старозагорската опера

STZAGORA.NET
*

Ричард Бушман

Ричард Бушман

На 16 юни, събота, от 16.00 ч. заповядайте на Симфоничен концерт в Държавна опера – Стара Загора в рамките на поредицата „Един следобед в операта“. Диригент е Ричард Бушман (САЩ).

В програмата на концерта:

* Бетовен – “Ah! Perfido”- концертна ария от оп.65
солист Анна Карадимитрова – сопран

* Моцарт – Концерт за кларинет и оркестър в Ла-мажор, К 622
Солист Преслав Петков – кларинет

* Бетовен – Симфония № 6 „Пасторална“ във Фа-мажор, оп. 68

Ричард Бушман учи музика и литература в колежа в Харвард. Негови преподаватели са Бенджамин Зандър от New England Conservatory, Джон Ферис от Harvard University, и Ейми Кейзър от the 92nd Street Y in New York. Понастоящем Ричард Бушман живее и работи в Кувeйт, където е артистичен директор на Ahmadi Music Group – най-старата, представителна и най-голяма художествена организация в страната. Създава и ръководи симфоничен оркестър Ahmadi Music Group, камерния ансамбъл „Месила“ и Кувейтския младежки оркестър. Самият той е ентусиазиран джаз-музикант, менажира и свири в Кувейтската джаз формация.

Преслав Петков

Преслав Петков

Преслав Петков е роден в Русе. През 1995 г. завършва Националното училище по изкуствата там, в класа по кларинет на Илия Илиев. Дипломира се в Националната музикална академия – бакалавърска и магистърска степен с кларинет. Между 1997-2000 г. свири в оркестъра на Русенската опера, а през 2000 г. печели конкурс за кларинет и бас-кларинет в Софийската Филхармония. През 2004 г. се премества в Кувейт, където работи и понастоящем. Първоначално преподава дървени духови инструменти в British School of Kuwait, а по-късно в Kuwait English School, както и в American University of Kuwait, където работи и до днес. Успешно съчетава преподавателска дейност с изпълнителска,като през 2014 г. създава концертен цикъл „Български музикални вечери“ в Кувейт – сцена, на която гостуват български класически, джаз- а напоследък и рок-изпълнители. До момента има реализирани пет класически концертни програми, две – джаз, както и два рок-концерта, български гостуващ театър – с общо над 25 български музиканти, представени в Кувейт. Заедно с диригента Ричард Бушман развиват успешно музикалния живот в тази арабска държава, като Преслав е постоянен музикант в Ahmаdi Music Group, а също така и саксофонист в Кувейтската джаз формация.

Анна Карадимитрова

Анна Карадимитрова

Анна Карадимитрова е родена в София. С музика се занимава още от детските си години – свири на пиано и пее в Детския радиохор. Завършва НМА “П.Владигеров” в София и по-нататък специализира в Европейския оперен център в Манчестър, Великобритания. В периода 1997-2000 г. е солистка на Русенската опера, където дебютира в ролята на Розина в “Севилският бръснар” от Росини. Лауреат е на Международния конкурс в Албена и на Международния конкурс в Карлови Вари, Чехия. През 2004 г. заминава за Кувейт, където се занимава с вокално-педагогическа и хорово-диригентска дейност. Заедно с преподаването на музика Анна Карадимитрова е солистка в местни камерни концерти, кантатно-ораториални творби – „Глория“ от А. Вивалди, „Кармина Бурана“ от К. Орф, „Реквием“ от Дж. Верди, „Гидеон“ от Х.Б ушман; в оперни продукции – “Дон Жуан”, “Дидона и Еней”, “Семеле”, “Ловци на бисери”, “Ацис и Галатея”; оперети на Гилбърт и Съливън („Пиратите от Пензанс“, “Микадо“, “Гондолиерите“ и др.) и мюзикъли „Уестсайдска история“, “Фантомът на операта“. Понастоящем е преподавател в Американския университет в Кувейт.
#


spodelime.com


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн