Кандидат-студенти от ромски произход посетиха Тракийски университет

STZAGORA.NET
*
IMG_0872Група кандидат-студенти роми от областта, част от кандидатстудентската борса на сдружение „Свят без граници“, посетиха сградата на Педагогическия факултет на Тракийски университет днес. Те бяха посрещнати от зам.-декана по учебна дейност доц. д-р Ваня Петрова. Тя представи накратко историята на висшето учебно заведение, след което запозна зрелостниците и техните родители с възможностите за кандидатстване и педагогическите специалности, които те предлагат.

След като зададоха своите въпроси, младежите се запознаха с материалната база и категорично заявиха, че това е мястото, на което искат да получат висшето си образование. Председателят на Управителния съвет на сдружение „Свят без граници“ Ганчо Илиев изтъкна, че тази година за първи път по време на превърналата се в традиция за организацията кандидатстудентска борса медицинските специалности са изместени от педагогическите.
#vikknov

социално споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн