Осъдиха в Казанлък 7 лица, улеснили непълнолетни да заживеят съпружески

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKЗа периода от януари до май 2018 г. Районна прокуратура – Казанлък е ръководила разследването по 12 досъдебни производства за престъпления по чл.191 ал.2 и ал.3 от Наказателния кодекс – за това, че пълнолетни лица са склонили или улеснили непълнолетни, ненавършили 16 г. или 14 г., да заживеят съпружески, без да са сключили брак. По 6 акта са били предадени на съд 7 лица (4 мъже и 3 жени). Влезли са в сила 4 осъдителни присъди.

На 28 май 2018 г. е влязло в сила осъдително споразумение спрямо Ф.И. и Ф.Р. за това, че в периода от края на февруари 2018 г. до 25 април 2018 г. в град Николаево са улеснили чрез предоставяне на жилище и издръжка 16-годишно непълнолетно момче и 12-годишно момиче, да заживеят съпружески, без да са сключили брак.

Ф.И. е осъдена на 1 година лишаване от свобода условно и й е наложена пробационна мярка „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 1 година.

Ф.Р. е осъден на 1 година лишаване от свобода при общ режим. Наказанието му е приведено в изпълнение.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн