Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 4-7 юни 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 4 до 7 юни са отчетени над 250 сигнала. Съобщено е за над 90 неправилно паркирани автомобила в града. Направена е докладна записка и снимков материал по сигнал за МПС, изоставено на паркинг до кръстовището на ул. „Хан Аспарух“ и „Стефан Тошев“. Екип на звено „Контрол – екология и чистота“ го е включил в процедура за премахване. Докладна записка е съставена и по сигнал за неправомерно запазване на паркоместа с поставяне на автомобилни гуми в отсечката на ул. „Христо Ботев“ и „Братя Жекови“. През изминалите дни сигнали са постъпили и за неспазване на обявените часове в разписанията на автобусните линии в града. Възстановени са компрометирани пътни знаци.

След сигнал на Горещия телефон е съставен Акт за установяване на административно нарушение на гражданка, хранеща бездомни кучета, до блок №105 на ул. „Майор Кавалджиев“. Подадена е информация и за друга, хранеща бездомни котки до блок №49 в кв. „Три чучура-център“. Извършена е проверка по сигнал за гражданка, живееща в блок №24 в кв. „Казански“, която храни улични животни във входа на сградата. Установена е самоличността на старозагорката, работата по случая продължава.

За агресивни безпризорни кучета е сигнализирано в района на блок №5 на ул. „Христо Ботев“, около сградата на Съдебната палата, до Радио Стара Загора, по ул. „Августа Траяна“ и в кв. „Лозенец“. Дете е предало новородено куче в Общинския приют за безстопанствени животни.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен за нерегламентирана продажба на череши на автобусна спирка „Чайка“. Сигнали са получени за събиране на липов цвят, както и чупене на клони на дървета.

След подадена информация на безплатния Горещ телефон са ремонтирани лампи от уличното осветление, предстои рехабилитация и на осветлението на железопътен подлез. Обезопасени са шахти. Премахнати са клони, надвиснали над пътното платно.

Продължава тенденцията за оплакванията от силна музика от заведения, шумни компании на открито, както и от аларми на автомобили.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн