Металик АД приключи успешно реализацията на проект „Добри и безопасни условия на труд“

STZAGORA.NET
*
StikerСтарозагорското предприятие Металик АД, специализирано в проектиране, производство, ремонт, поддръжка и монтаж на едрогабаритни корпусни детайли, метални конструкции, металургично, енергетично и минно оборудване, приключи успешно реализацията на проект „Добри и безопасни условия на труд в Металик АД“. Проектът се реализира по програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020“, приоритетна ос „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“.

Проектът е насочен към всички заети лица в предприятието и цели да бъде подобрена работната среда, като се изградят удобни кътове за отдих, хранене и почивка. Освен това с цел повишаване безопасността на условията на труд чрез проекта бяха осигурени професионални зимни и летни работни облекла, защитни обувки за работниците, осигуряващи по-добра защита и комфорт при работа. За осигуряване на ергономия при работа са закупени 50 броя ергономични офис и работни столове за работещите в администрацията и на административни длъжности в производството.

С помощта на проекта на територията на производствената база на „Металик“ АД в Стара Загора са изградени 5 къта за хранене и краткотраен отдих и почивка на открито. Работниците ги ползват по време на технологичните почивки и обедното прекъсване на работа.

Заводът осигурява на обяд топла храна на работниците и служителите си, но сред тях има и такива, които предпочитат да се хранят с домашно приготвена храна. Преди реализацията на проекта за тях нямаше достатъчно добре оборудвани места за хранене. С построяването на новите кътове за отдих този проблем е решен. Работниците ги ползват с удоволствие, особено когато имат нужда от почивка, а метеорологичните условия навън са лоши.

Стойността на проекта е 191 500 лв, от които 153 200 лв безвъзмездна финансова помощ и 38 300 лв собствен принос.

Ръководството на Металик АД е убедено, че с така реализирания проект ще се подобри качеството на работа и производителността на целевата група от 450 работници и служители. Очакваните резултати по проекта са съобразени с основните цели на Европейската стратегия по заетостта – създаване на устойчива заетост, качество на работната сила, осигуряваща висока степен на включване.

Реализацията на проекта продължи 12 месеца.
Proekt otdih i rabotno obleklo_otchet_Metalik AD_2018-3-WEBProekt otdih i rabotno obleklo_otchet_Metalik AD_2018-5-WEB
Proekt otdih i rabotno obleklo_otchet_Metalik AD_2018-7-WEBProekt otdih i rabotno obleklo_otchet_Metalik AD_2018-1-WEB
Preskonferenciya_Proekt otdih i rabotno obleklo_FINAL_Metalik AD_2018-7-WEBPreskonferenciya_Proekt otdih i rabotno obleklo_FINAL_Metalik AD_2018-2-WEB
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн