60 години празнува детска градина „Българче“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
DCIM100MEDIADJI_0046.JPGС пищен спектакъл в Кукления театър в Стара Загора Детска градина №8 „Българче“ отпразнува 60 години от създаването на забавачката. С емоционално и завладяващо изпълнение на децата като на филмова лента преминаха любимите герои на поколения възпитаници на детската градина. За радост на родители и гости празникът премина с весели усмивки и щастливи лица.

„Празникът е чудесен повод за гордост и удовлетворение от постигнатите резултати в образователно-възпитателният процес. Богати са традициите на детското заведение, създавани, съхранявани и развивани от поколения педагози. Детската градина е традиционен участник във фестивала на Маскардните игри повече от 10 години. Съвместната работа с фолклориста акад. Крум Георгиев обогатява уменията на родители и деца и интересът им към фолклора не стихва“, коментира Даниела Михова, директор на детското заведение.

Част от тържеството по повод годишнината бе и празникът „Хайде на хорото“, който се проведе в двора на детската градина. Под ръководството на професионалния хореограф Росица Христова децата представиха танци от пет фолклорни области. Голям интерес предизвика танцът „Хоротропчета“, лауреат на Националния фолклорен фестивал „Орфеево изворче 2018“. Празникът продължи с флашмоб, в който се включиха всички деца, родители и гости, облечени във фолклорни носии.

„През годините малките “българчета” са получили и много отличия – грамоти за вярност към традициите. Работим в тази насоката – да пазим българските традиции и да съхраняваме народните обичаи, изисква го и името ни“, допълни директорката.

В момента в ДГ №8 “Българче” се отглеждат и възпитават 211 деца, разпределени в 7 групи. Провеждат се и допълнителни форми на обучение – английски език, народни танци, религия, футбол. Работи се по съвместен проект с фондация „4 лапи“. Съвместно с Регионалната здравна инспекция се провежда обучение и превенция на денталната хигиена.
ДГ Българче
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн