Мария Гроздева идва на Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Maria Grozdeva 365От 7 до 10.06.2018г. Стара Загора и Клубът по спортна стрелба „Августа 1992” ще бъдат домакини на Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет за 2018г. На Стрелкови комплекс „Лозенец” очакват идването на най-добрите в момента български състезатели като двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, трикратен носител на бронзов медал от Олимпийски игри и осем пъти европейска шампионка, Антоанета Бонева – многократна медалистка от eвропейски първенства и световни купи, Самуил Донков – участник в Олимпийските игри в Рио и медалист от световни купи и др.

Състезанието се организира под егидата на „Български стрелкови съюз” с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Стара Загора.

По време на състезанието спортистите ще се борят за покриване на нормативи за участие в Световното първенство през месец септември в Република Корея.

На 07.06. (четвъртък) след 13.00 ч. ще се проведат официални тренировки, проверка на документи и оръжие.

На 08.06. (петък) от 8.00ч. до 16.00 ч. ще се проведат стрелбите в упражнението „30+30 изстрела Спортен пистолет” за момчета, момичета, юноши и девойки.

На 09.06. (събота) от 8.00 до 11.00 ч. ще се състезават жените в упражнението „30+30 изстрела Спортен пистолет”.

Атрактивната дисциплина „2х30 изстрела бърза стрелба” ще се проведе от 11.30 до 16.00 ч. В нея за разпределение на медалите ще се борят мъжете и юношите. Те ще премерят сили и в дисциплината „60 изстрела с прецизен пистолет на 50 м” на 10.06. (неделя) от 8.30 до 15.00 ч.

Награждаването на победителите ще се извършва до половин час след приключване на всяко упражнение.

В Стара Загора очакваме още Мирослава Минчева – Европейска шампионка за девойки и медалистка от Младежки Олимпийски игри и Европейски първенства за девойки, Кирил Киров – сребърен медалист от Европейско първенство за юноши, Събин Чаушев – 4-то място на Световно първенство и неколкократен медалист от Европейски първенства и Лидия Ненчева- неколкократна медалистка от Европейски първенства за девойки и Младежки Олимпийски игри.

Клубът по спортна стрелба в Стара Загора е създаден през 1947 г. Неговите състезатели Спас Копринков, Симеон Симеонов и Иван Иванов притежават два световни рекорда в спортната стрелба, които не са подобрени вече повече от 25 години, а треньорът им Георги Кочеренко е все още главен треньор на клуба. Община Стара Загора осигури през 2006 г. ново стрелбище, което позволява домакинство на състезания от Държавния спортен календар и от международен мащаб.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн