Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 1-3 юни 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 1 до 3 юни са отчетени близо 120 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. След сигнал е бил санкциониран с Акт за установяване на административно нарушение гражданин, ремонтиращ автомобил и замърсяващ района на блок №70 на ул. „Ангел Кънчев“ с моторно масло. Оплакване е постъпило и за включваща се системно аларма на МПС в района на блок №134 на ул. „Поп Минчо Кънчев“.

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на голям търговски център в източната част на града, както и в кв. „Индустриален“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Заради шум от багер, работещ на строеж, на ул. „Никола Петков“ №31 е съставено предписание на строителния техник за спазване на установените правила.

Десетки са подадените оплаквания от струпване на младежи, слушащи музика на открито в паркове и междублокови пространства. Над 10 са и сигналите за силна музика от заведения в града.

След получена информация на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление, както и няколко паркомата. Обезопасени са шахти в града. Съставени са докладна записка и снимков материал за струпване на отпадъци след почистване на улични шахти в района на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и „Ангел Кънчев“.

Граждани са сигнализирали за компрометирана врата на детска площадка в района на „Три чучура-север“, до блок №77.

След обилните валежи в неделния ден на безплатния Горещ телефон са постъпили сигнали за запушени отводнителни шахти, за паднали дървета и клони. Граждани са подали оплакване и за образували се дупки по пътното платно. За наноси с кална маса е съобщено на кръстовището на бул. „Патриарх Евртимий“ и ул. „Братя Жекови“, по ул. „П. Р. Славейков“ около блок №62, както и по пътя между селата Малка Верея и Лясково. Наводнен е бил паркинг пред голям строителен хипермаркет на бул. „Славянски“. Сигнали са постъпили и за закъсали автомобили в същия район. Контейнери за смет са били пометени от поройния дъжд и бурния вятър.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн