На 5 юни с Йохан Девлетян и „Без плейбек. Близки срещи…“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
P S-EБиблиотека „Родина“ и Радио Стара Загора Ви канят на среща с автограф с Йохан Девлетян и новата му книга „Без плейбек. Близки срещи от пети вид“ на 5 юни, вторник, от 18:00 часа, в Радио Стара Загора.

Йохан Девлетян e завършил българска филология. Тридесет и две години отдава на работа в сферата на културата, като последните седемнадесет от тях е директор на дирекция „Култура“ на Община Пловдив. От 2016 г. е наш колега в Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив и отговаря за връзките с обществеността и културната дейност – представяния на книги, изложби и още такива хубави неща.

Автор е на сборниците разкази „Мъж и половина“, „Експерименти любови, неопровержимости… Разни разкази“ и на романа „Кабарето под тепето“. В Стара Загора идва с най-новата си книга „Без плейбек. Близки срещи от пети вид“, която излезе през месец април отново с клеймото на ИК „Жанет 45“.

„През годините на работата си в структурите на културата организирах редица концерти (повечето по моя идея), част от които в сферата на джаза и рока, музиката, към която проявявам пристрастие. Това ми даде възможност да се срещна и работя пряко с големи имена от световната и българската сцена – Милчо Левиев, ФСБ, Теодосий Спасов, Били Кобъм, Ранди Брекър, Жан-Люк Понти, Найджъл Кенеди, Йън Андерсън (”Jethro Tull”), Рик Уейкман (”Yes”), Кийт Емерсън (“ELP“), Джон Лорд (“Deep Purple“)… В „Без плейбек“ разказвам двадесет и осем истински истории и „приключения“, които се случиха с тях и с нас по време на пребиваването им в Пловдив. Това не е книга, в която да се прочете всичката информация, леснодостъпна чрез интернет. Това е книга за вдъхновението, хората, които възприемаме като звезди и техните човешки измерения. И таланта на ГОЛЕМИТЕ.“
Йохан Девлетян

„С възторг си спомням гостоприемството и професионализма на „Пловдивски джаз вечери“ и на техния основател и двигател Йохан Девлетян – страстен почитател на качествената музика и човек с огромен дух и познаване на културата и живота.“
Клаудио Де Рокко, музикален мениджър

„Пловдивски джаз вечери“ е фестивалът, на който „бабувахме“, където се радвахме, в който оставихме част от душите си, който ни липсва… Там, откъдето взех ноу-хау за „Благоевград джаз фест“ и „Джаз форум Стара Загора“.
Венци Благоев, музикант
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн