В Казанлък коронясаха новата Царица Роза с най-старата запазена корона

STZAGORA.NET
*
Миналогодишната Царица Роза Цветелина Илиева короняса снощи в Казанлък новата повелителка на цветята Михаела Хаджиева. Това стана на официална церемония на площад „Севтополис“. В чест на 50-годишния юбилей Царицата бе овенчана с най-старата корона на конкурса, съхранявана в Музея на розата. Тя получи от кмета Галина Стоянова и символичния ключ на Казанлък, с пожеланието да бъде чудесен посланик на Града на розите по целия свят през следващата една година на нейното царуване.

Спектакълът по коронясването на 50-та Царица на Долината пресъздаде тракийски ритуал за силата на Богинята майка, изпълнен от нейните жрици, символизиращи възраждането и новото начало. Участваха танцовите състави при Народно читалище „Искра-1860“.

Казанлъчани, сред които бяха областният управител Гергана Микова, депутати от Старозагорския избирателен район, представители на Общината и Общинския съвет в Казанлък, както и приятели от побратимените градове, се наслади на ярко шоу с фойерверки.

Празничната вечер продължи с живите изпълнения на едни от любимците на родната поп музика – Маргарита Хранова и Любо Киров.
20 (6)44
56
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн